Vad är Matcha?


Tips / fredag, december 10th, 2021

Du kanske har sett att många dricker en slags grön dryck som de kallar matcha, och undrat vad det är för något? Matcha är ett grönt te som traditionellt dricks mycket i Japan. Det består av hela teblad som har malts till ett pulver.

Varför är Matcha bra?

Eftersom matcha består av just malda teblad får du i dig mer av teets näring än om du bara låter bladen dra i vatten, som du gör med ”vanligt” te. Matcha är därför fullproppat med antioxidanter, som skyddar dina celler från skada. Av den anledningen kan du också få i dig mer koffein när du dricker matcha, vilket kan vara härligt uppiggande. Många tycker även att den pigghet de får av matcha är mer balanserad än den de får av kaffe.

Hur du gör matcha

För att göra matcha behöver du matchapulver, varmt vatten, en skål och en visp av något slag. Vill du göra matcha på traditionellt vis ska du använda en trävisp. Häll lite varmt vatten på pulvret och vispa upp ett skum. Sist tillsätter du mer varmt vatten eller mjölk om du vill göra matchalatte. Du kan också få mer information online om hur du gör den perfekta koppen matcha.