Hitta ett nöje som passar dig


Aktivteter, Nöjen / onsdag, mars 21st, 2018

Handen på hjärtat, vi gillar olika saker. En del måste sporta för att må bra, medan andra älskar konst. Oavsett om man är ung eller gammal har man en personlighet som blir starkare år för år. När man är yngre vill man gärna pröva nya saker, men ju äldre man blir desto mer inriktad blir man kanske på sånt som verkligen intresserar en. I Gävle med omnejd finns det något för alla. Här har vi listat förslag på saker du kan hitta på.

Sportnörden

Ett tecken är att du måste röra dig hela tiden. Ett förslag är att gå med i några idrottsföreningar, inte för många bara. På sommaren kan du släppa in lite luft i schemat och få tid med vännerna genom att simma utomhus, kanske Bolougnerbadet där du även kan spela volleyboll. På vintern kan du utmana vännerna i någon av skidbackarna.

Borde röra mig, men vill inte-typen

Finns det något tråkigare än att motionera om man inte vill? Det är lugnt. Du kan lura dig själv genom att gå med i någon av flera hundra sportföreningar som du tycker är uthärdligt. Om du inte gillar simning är kanske klättring något för dig. Du har kul samtidigt som du rör på dig. Känns inget lockande så ta bara en promenad och njut av staden.

Vill helst hänga med mina vänner-typen

För den som vill hänga med sina kompisar så har Gävle flera härliga caféer där det går att sitta i timmar och snacka lite över en kopp latte eller varm choklad. Du kan också dra med vännerna på bio. Är ni lite yngre finns fritidsgårdar runt om i Gävle där ni kan träffas flera stycken. Det är dessutom gratis. Och sommartid är det perfekt att grilla, fiska eller bada i Boulognerbadet.

Kulturellt intresserade-typen

Under den här kategorin finns den som älskar musik, litteratur, kultur och konst. Biblioteket är en toppfavorit bland gratis saker att göra förutom länsmuseet, stadsvandringar bland skulpturer och hembygdsföreningar. Gävle har ett rikt kulturellt liv och kan erbjuda både teater och musik.

De flesta är nog egentligen litet av varje-typen och då är det bara att välja bland flera aktiviteter.